Afbeelding
Foto: Henk Groenen

Biljartkampioenen Afferden en Bergharen

AFFERDEN/BERGHAREN - Bij KBO Biljart Vrienden Afferden is Harrie Snieders afgelopen vrijdag gekroond tot algeheel clubkampioen. Op zaterdag werd in Bergharen de finale van de Coppes Triathlon gespeeld. Hier kwam Ton de Waal als winnaar uit de bus.


De leden van KBO Biljart Vrienden Afferden speelden van september tot en met mei iedere vrijdagmiddag in Kulturhus de Meent. Tijdens de afsluiting van het seizoen spelen de winter- en zomerkampioenen tegen elkaar.
Winterkampioen Harrie Snieders was te sterk voor zomerkampioen Piet van de Geer. In een spannende partij om de derde plaats, tussen Toon van den Heuvel en Antoon van de Logt, lukte het Toon de partij te winnen en de derde plaats te veroveren.

Max Coppes Triathlon

De vierde Max Coppes Triathlon kende het maximale aantal biljarters van 64. Er werd gedurende meerdere avonden gespeeld op vier tafels in het Bergharense biljarthome.
In de finale stonden de winnaar van de eerste editie van het toernooi in 2016, Lyon Megens, en Ton de Waal tegenover elkaar. Uiteindelijk was het Ton de Waal die met een uitstekende driebanden partij de basis legde voor de felbegeerde wisseltrofee.