Op de foto van links naar rechts: Lyon Megens, Ton de Waal, Gerard Belgers en Roel Overdijk
Op de foto van links naar rechts: Lyon Megens, Ton de Waal, Gerard Belgers en Roel Overdijk Foto: Wim Mooren

Max Coppes Triathlon

BERGHAREN - Ton de Waal is de winnaar geworden van de vierde Max Coppes Triathlon.

Uit de weide omgeving hadden zich spelers aangemeld. Dit jaar werd voor het eerst het maximaal aantal biljarters van 64 bereikt.

De finale was een spannende strijd tussen de winnaar van de eerste editie van het toernooi in 2016, Lyon Megens en Ton de Waal. Uiteindelijk was het Ton de Waal die met een uitstekende driebanden partij de basis legde voor de felbegeerde wisseltrofee die hij een jaar in zijn bezit mag houden. Lyon kwam met het driebanden niet echt in de wedstrijd terwijl Ton met zijn jarenlange driebanden ervaring mooie caramboles maakte en de eerste set naar zich toe trok. In de 2de set speelde Lyon kader en Ton Libre. In de halve finale wist Lyon met prachtig kaderspel die wedstrijd te winnen maar in de finale wist Ton optimaal gebruik te maken van een paar foutjes van Lyon en na een zeer spannend slot was Ton uiteindelijk de zeer verdiende winnaar.
De wisselbeker werd uitgereikt door Max Coppes Jr.

Enkele inschrijvers moesten zelfs teleur worden gesteld.
Kenmerkend voor het toernooi is toch wel de grote verscheidenheid aan spelers, variƫrend van de speler met een moyenne van 1,00 tot de top van Nederland in het kaderspel. In de poulefase kon iedereen zich meten met spelers van gelijk niveau. In de daarop volgende knock-out fase zag je door loting allerlei combinaties wat een aantal keren tot zeer verrassende uitslagen leidde.
Dat is ook de charme van het toernooi, iedere speler heeft kans om ver te komen.
Omdat Biljartvereniging Bergharen in het biljarthome beschikt over 4 tafels waren tijdens de wedstrijden steeds veel biljarters aanwezig wat de sfeer en gezelligheid ten goede kwam.
Tijdens de slotdag op zaterdag was de publieke belangstelling groot.

De wedstrijd om de derde en vierde plaats werd gewonnen door Gerard Belgers die Roel Overdijk het nakijken gaf.




Bijschrift: Op de foto van links naar rechts: Lyon Megens, Ton de Waal, Gerard Belgers en Roel Overdijk
Wim Mooren