Verkeerscampagne Lagunesingel
Verkeerscampagne Lagunesingel Foto: GER LOEFFEN

Verkeersveiligheidsactie op de Beuningse Lagunesingel

BEUNINGEN - Het startschot voor een verkeerscampagne 'verkeersveiligheid op de Lagunesingel in Beuningen' was op woensdag 24 mei. Bij de actie waren de wijkagent, kinderen van basisschool De Dromedaris, een betrokken bewonersgroep, wethouder Piet de Klein, een rijschoolhouder en Veilig Verkeer Nederland aanwezig. Komende tijd vragen zij aandacht voor de verkeersveiligheid op de Lagunesingel.


Op de Lagunesingel mag 30 kilometer per uur worden gereden. Helaas houdt niet iedereen zich aan de snelheidslimiet, ondanks maatregelen van de gemeente. Denk daarbij aan kruisingen die werden aangepast met groeneilandjes en parkeerverboden op bruggen. Buurtbewoners maakten zich opnieuw zorgen om de verkeersveiligheid en namen daarom contact op met de gemeente Beuningen. Veilig Verkeer Nederland begeleidde een proces met de bewoners en de gemeente. De verkeerscampagne is het resultaat hiervan.

Verkeerscampagne

Tijdens de start van de campagne waren er verschillende acties. Zo werd er gepraat over de veiligheid in de Lagunesingel en de resultaten tot nu toe. Er was een marktkraampje met uitleg over de remweg van voertuigen en de dode hoek. De snelheden van automobilisten werd met de lasergun gemeten door de wijkagent en een groepje basisschoolkinderen. Er werden ook tijdelijke 30 kilometer-krijtsymbolen op de weg getekend en ander campagnemateriaal neergehangen. Het initiatief voor deze aanpak komt van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland (ROV Oost-Nederland). De komende weken meet de gemeente of de uitingen effect hebben op de snelheid van het verkeer.