Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Maas en Waalse Molendag

MAAS EN WAAL - De mooiste molens in het Land van Maas en Waal stellen op zondag 2 juni tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren open tijdens de Open Maas en Waalse Molendag. De deelnemende molens zijn deze dag van buiten en binnen te bezichtigen, ook zijn er op de verschillende locaties activiteiten.

Molenaars leiden bezoekers rond en geven informatie over de werkzaamheden in en rond de molen. Bij voldoende wind zullen de molens ook draaien en op sommige locaties wordt het malen gedemonstreerd. Bij de molens in Hernen en Beuningen is er gelegenheid tot het drinken van een kop koffie en er zijn tevens meelproducten te koop. Voor de kinderen worden er pannenkoeken gebakken. Bij de molen in Alphen is er van 14.00 tot 16.00 uur muziek. De verschillende molens zijn middels fietsroutes met elkaar verbonden.

Deelnemende molens: Tot Voordeel en Genoegen (Alphen), De Hernense molen (Hernen), Korenmolen Dreumel (Dreumel ), De Wielewaal (Beneden-Leeuwen), Korenmolen Maasbommel (Maasbommel), Standerdmolen 'De Haag' (Beuningen) en Standerdmolen Batenburg (Batenburg).
Meer informatie: www.openmaasenwaalsemolendag.nl.