V.l.n.r. René Smits (Stromenland), Lia van Meegen (SPOM), Eddy Brunekreeft (SPOM), Sjef van Elk (gemeente Druten) en Ingrid de Bonth (GGD)
V.l.n.r. René Smits (Stromenland), Lia van Meegen (SPOM), Eddy Brunekreeft (SPOM), Sjef van Elk (gemeente Druten) en Ingrid de Bonth (GGD) Foto: Gemeente Druten

Onderwijs en jeugdhulp gaan samenwerken

DRUTEN - In de gemeente Druten gaan onderwijs en jeugdhulp hun krachten bundelen. Daartoe zijn vandaag in D'n Bogerd twee overeenkomsten ondertekend. Hiermee bevestigen gemeente Druten, SPOM Onderwijs en Kinderopvang, Samenwerkingsverband Stromenland en GGD Gelderland-Zuid hun afspraken over nauwere samenwerking. Dit krijgt vorm door ondersteuningsteams op de basisscholen en een expertiseteam. Met deze samenwerking willen onderwijs en jeugdhulp ernstige problemen in de ontwikkeling van kinderen vroeg opsporen. De bedoeling is om deze dan bijtijds en effectief aan te pakken en erger te voorkomen. De school is een belangrijk levensdomein van kinderen en jongeren. Het is ook de plek waar problemen in de ontwikkeling van kinderen vroeg aan het licht komen. Bijvoorbeeld een ontwikkelingsstoornis of problemen met leren, gedrag of thuis. Niet altijd kan dit binnen de school worden opgelost. Daarom krijgen alle basisscholen in de gemeente Druten een ondersteunings team. Dit bestaat uit de intern begeleider van de school, de schoolmaatschappelijk werker, een contactpersoon van het Centrum Passend Onderwijs en een consulent van het Sociaal Team Druten.