Afbeelding
Foto: Wil Kuijpers

MHCB Dames 1 aan kop

BEUNINGEN - De dames van MHCB beleefden een prachtige zondag op 5 mei. Zelf wonnen ze overtuigend met 5-1 van naaste concurrent EHV, terwijl koploper GCHC verloor van GHBS. Beuningen gaat hierdoor aan kop in de eerste klasse.


Een absolute kraker zou het worden: MHCB, de nummer twee, thuis tegen EHV, dat derde stond. In Enschede werd het 1-1, waardoor het duidelijk was dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren. Beuningen begon sterk, maar wist het eerste kwartier nog niet te scoren. Vlak voor rust zette Willemijn in den Bosch de Beuningse dames op voorsprong, door te scoren uit een strafcorner.
Na rust kwam EHV al snel op gelijke hoogte, en kort daarop scoorde Judith Kuijpers de 2-1. Aanvoerder Keri Donkers begon vervolgens aan een lange rush vanaf de middenlijn en sloeg de 3-1 binnen. Het feest werd nog groter toen Jessie Peters uit een strafcornervariant de 4-1 maakte. Uit een van de Beuningse uitvallen scoorde Willemijn in de Bosch zelfs nog de 5-1. Komende zondag gaat de nieuwe koploper op bezoek bij GCHC in Groningen: een directe strijd om de koppositie en promotie.