De initiatiefnemers van het evenement 'Oh Deer'.
De initiatiefnemers van het evenement 'Oh Deer'. Foto: John van Gelder

Ontdek, proef en beleef tijdens 'Oh Deer' in het Hertenpark

DRUTEN - Nog niet eens zo heel lang geleden was er sprake van dat het Hertenpark (achter het gemeentehuis aan de Parkweg) geruimd zou worden voor nieuwbouw van basisschool de Kubus. Maar gelukkig bleven zowel de school én het Hertenpark waar ze waren. Voor wat betreft het Hertenpark was de stichting Behoud Hertenpark daar voor een groot deel debet aan.

Door Piet Zeeuwen


Wil van de Geijn woont op de Elshof, pal aan het hertenkamp. Hij kan bij wijze van spreken de dieren voeren vanuit zijn slaapkamerraam. Hij was en is erg begaan met het wel en wee van die natuurparel pal in het centrum van Druten. Wil had een idee in zijn hoofd: een evenement organiseren en daarbij mensen laten genieten van wat de natuur te bieden heeft. Hij verzamelde een zestal mensen om zich heen waarvan hij zeker wist dat ze direct of indirect iets met de natuur te doen hebben: Myrna van de Bund, Linda Kwakernaak, Geert Broers, Gerard Merkus, Hans Jacobs en Monique Janssen. Het evenement moest een educatieve dag worden, in combinatie met gezond leven en bewegen en dat alles in en met de natuur.

Alle medewerking kwam er desgevraagd van Streekbeheer Rijk Maas en Waal, de gemeente Druten en 's Heeren Loo. Hans Jacobs, beheerder van de kinderboerderij van 's Heeren Loo en het Drutens Hertenpark was van meet af aan enthousiast. Cliënten van 'zijn' instelling werken dagelijks via de Dagbesteding in het Hertenpark.

Wat het zestal uit de hoge hoed heeft getoverd is geweldig. Myrna bedacht de thema-naam 'Oh Deer' en op 12 mei is er tussen 11.00 en 16.00 uur van alles te beleven. Een greep uit het aanbod: IVN Natuureducatie Maas en Waal neemt je mee in hun programma's over en ín de natuur, het Tech-Lokaal Maas en Waal leert je voedsel uit de nabije natuur te vinden, proeven en bereiden. Natuurhistorisch Museum de Oersprong organiseert een spelquiz 'Fossielen in Beweging' en er kunnen kleine dieren worden bewonderd, vastgehouden en geaaid. Voor de sportievelingen heeft Fox Fitness een sportactiviteit gepland en geeft kampioen discuswerpen Corinne Nugter een workshop atletiek. Maar er is nog veel meer.

Kijk voor het volledige programma op www.facebook.com/Boldershof.