Bevrijdingsvuur naar Beuningen en Druten

MAAS EN WAAL - In de nacht van 4 op 5 mei wordt in Wageningen traditiegetrouw het Bevrijdingsvuur ontstoken. Vervolgens wordt het vuur middels een estafette door heel Nederland verspreid. Druten neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan deze bijzondere ceremonie. Beuningen kent de traditie al langer.

Druten

Hardlooptrainster Patty de Kleijn reist in de avond van 4 mei met een groep hardlopers en begeleiders af naar Wageningen om daar de vlam in ontvangst te nemen. Vervolgens trekt de ploeg, afwisselend hardlopend en fietsend, in de nachtelijke uren naar Druten, om daar in de ochtend het bevrijdingsvuur te overhandigen aan waarnemend burgemeester Van Rhee-Oud Ammerveld. De officiƫle ceremonie start om 10.30 uur bij het gemeentehuis.

Beuningen

In Beuningen zorgen lopers van Hardloopvereniging Beuningen ervoor dat het vuur van Wageningen naar Beuningen wordt gebracht. De lopers vertrekken rond 7.00 uur vanuit Wageningen richting het herdenkingsmonument bij de Corneliuskerk in Beuningen. Daar begint rond 11.00 uur de ceremonie en wordt het bevrijdingsvuur ontstoken.