Afbeelding
Een eerdere broodjesdropping. Foto: Jan van den Berg

Bevrijdingsfestival en Tour de Waal Dreumel

DREUMEL - Op 'de Bol' in Dreumel, bij Waaldijk 8, vindt zondag 5 mei de eerste editie plaats van bevrijdingsfestival B-PoB. Het festival valt samen met de inmiddels bekende Tour de Waal, waarbij ook dit jaar een broodjesdropping plaatsvindt.

B-PoB is een gratis toegankelijk festival, geschikt voor het hele gezin. Tussen 13.00 en 20.00 uur zijn er optredens van High Hopes, Reyck, Dweilorkest Nootzat, Ronnie Rabble the madley man, Boondocks, Betonblok, get Over It en Rock 'r us. Tussen de optredens zorgt dj Ton voor de muziek.

Broodjesdropping

Tijdens het festival wordt de cultuurhistorie actief uitgedragen middels een broodjesdropping vanuit een vliegtuig, rond 15.15 uur, en een fietstocht in samenwerking met Tour de Waal. Aan beide zijden van de Waal zijn er fietsroutes uitgezet van Loevestein tot aan Tiel. Door de inzet van extra pontjes zijn er kortere routes te fietsen. Onderweg is er van alles te beleven: van kunst, muziek en poëzie tot vrijheidsmaaltijden en spannende shows. Ook landen er rond 16.30 uur parachutisten nabij het festivalterrein en doet een colonne oude legervoertuigen meerdere locaties aan. Meer informatie over het programma en de fietsroutes: www.ocdreumel.nl en www.tourdewaal.nl.