Speerpunten veiligheid Beuningen

BEUNINGEN – Overlast van De Groene Heuvels en hangjongeren. Dat zijn de komende jaren speerpunten voor de gemeente als het gaat om veiligheid in Beuningen. Samen met vijf andere gemeenten heeft Beuningen opnieuw een Integraal Veiligheidsplan vastgesteld voor het gebied Tweestromenland waaruit dit blijkt.

Door Patrick Huisman

Voor de genoemde onderwerpen is, samen met partners zoals de politie, de provincie en Stichting Perspectief (jongerenwerk en straatcoaches), volop aandacht. Ook blijft de komende jaren ingezet worden op integrale handhaving op het industrieterrein De Sluis. Raadsleden in Beuningen krijgen bovendien nog voor de zomer, in een vertrouwelijke sessie, meer informatie over de zogenaamde ondermijning. Daarbij gaat het dus om criminele activiteiten waarbij de boven- en onderwereld elkaar raken.

De komende jaren is voor het hele gebied Tweestromenland ondermijning dan ook een belangrijke agendapunt, net zoals 'zorg en veiligheid' en het vroeg signaleren van problemen bij mensen of in een bepaalde buurt.