Afbeelding
Foto: Ronald Hoogendoorn

Winssen samen in beweging

WINSSEN - Veel mensen in Nederland hebben een verhoogd risico op een chronische aandoening als hart- en vaatziekten, diabetes of COPD. Voor veel van hen is er een effectief en gratis medicijn binnen handbereik: meer beweging. Helaas vinden veel mensen het lastig om in beweging te komen. Daarom organiseren de huisartsenpraktijk en de fysiotherapeuten van Winssen, in samenwerking met de buurtsportcoach van Beuningen Samen in Beweging, de Nationale Diabetes Challenge voor inwoners van Winssen.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een twintig weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes, maar ook mensen met een verhoogd risico op een chronische aandoening, verbetert. Lokale zorg- en sportprofessionals trainen samen met de deelnemers voor de finaleweek, die van 25 t/m 28 september 2019 plaatsvindt. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen met alle deelnemers uit het land.
In Winssen start de training donderdag 9 mei. Deelnemers wandelen wekelijks, onder begeleiding van minimaal een fysiotherapeut, praktijkondersteuner of huisarts, van 18.15 tot 19.15 uur. Doel is om eind september mee te doen aan een landelijke wandelvierdaagse van de NDC. Deelnamekosten bedragen 15 euro per persoon, exclusief reiskosten voor de finaledag in Den Haag.
Voor meer informatie en opgeven kunt u terecht bij de huisartsenpraktijk Winssen (tel. 0487-52 14 18) of bij de fysiotherapeutenpraktijk (tel. 0487-52 40 24 en mail@fysio-winssen.nl). Zie ook: www.nationalediabeteschallenge.nl/winssensameninbeweging.