Appeltern

In Appeltern start Koningsdag om 10.00 uur met de versierde fietstocht vanaf het schoolplein van de Gravin van Rechterenschool. In plaats van de ballonnenwedstrijd is er dit jaar een kleurwedstrijd. Kinderen worden uitgedaagd een felicitatiekaart te maken voor koning Willem-Alexander.

Bij dorpshuis De Schuur is er een beweegparcours voor jong en oud, van 12.00 tot 13.30 uur staat de kindervrijmarkt op het programma. Bij slecht weer zullen de activiteiten binnen plaats vinden.

Batenburg

Koningsdag in Batenburg staat in het teken van 'happen en trappen', middels een fietstocht van ongeveer 25 kilometer door Maas en Waal, met onderweg diverse pleisterplaatsen. De fietstocht begint bij Uitbaeterij De Viersprong in Batenburg. Deelnemers kunnen vertrekken vanaf 13.00 tot uiterlijk 14.00 uur. Op de volgende pleisterplaatsen wordt men getrakteerd op een hapje en een drankje: Theetuin Appeltern, Wijngaard De Kleine Heerlijkheid in Horssen, Caféesterij De Toekomst in Hernen, Stadsherberg De Keurvorst in Ravenstein en Uitbaeterij De Viersprong in Batenburg. Deelname bedraagt 19,50 euro per persoon inclusief koffie, hapjes, drankjes, kaartjes voor de veerponten en een routebeschrijving. Aanmelden kan tot vrijdag 26 april via tel. 0487-54 16 69 of per mail: info@uitbaeterijdeviersprong.nl.