Snel naar de Bel 2018 in Puiflijk.
Snel naar de Bel 2018 in Puiflijk. Foto: John van Gelder

Koningsdag in het Land van Maas en Waal

MAAS EN WAAL - De Oranjecomités in Maas en Waal hebben weer hun best gedaan om in alle dorpen een leuk programma op te zetten. Zo is er in veel dorpen de traditionele kleedjesmarkt, waar kinderen voor een aantrekkelijk bedrag hun oude speelgoed te koop aanbieden en volwassenen overbodige spullen.

In veel dorpen wordt Koningsdag gevierd op het dorpsplein, waar bezoekers kunnen genieten van optredens van een band of dj onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Fietstocht

Een ander vast onderdeel zijn de fietstochten. Dit varieert van de versierde fietstochten voor kinderen tot grote fietstochten voor het complete gezin, door Het Land van Maas en Waal. In Batenburg is er een fietstocht van 25 kilometer met diverse pleisterplaatsen waar de deelnemers getrakteerd worden op lekkere hapjes. In Alphen kunnen fietsliefhebbers meedoen met de fietstocht van 40, 45 kilometer.
Maas en Walers die wat meer actie zoeken, kunnen ook hun hart ophalen. Wat dacht je van 'snel naar de bel' in Puiflijk, jongleren met Circus Bolalou, de FunRun en een kruiwagenrace in Druten, de stormbaan in Maasbommel, een Pannatoernooi in Deest, laserschieten in Alphen, Arrowbattle in Bergharen of Gein op 't Plein in Dreumel, met een tractorrace, klompenrace of touwtrekken.
Op deze pagina en op pagina 18 de programma's van de dorpen in Maas en Waal. Wij wensen iedereen vast een leuke Koningsdag.