Afbeelding
Foto: Almir Abdula

Dansstudio Almir succesvol op NK Hiphop

WIJCHEN - Tijdens de Nederlandse Hiphop kampioenschappen in Wijchen hebben dansers van Dansstudio Almir uit Druten mooie prestaties neergezet. Real Bounce wist zelfs Nederlands Kampioen in de Juniors Prechamps te worden.

Real Bounce, bestaande uit negen dansers, vertegenwoordigde Dansstudio Almir bij de junioren. In de categorie Prechamps nam de groep het op tegen tien andere teams, en wist ze allen te verslaan.

Na een aantal tegenslagen binnen het team hebben de dansers zichzelf alsnog bewezen als beste dance crew binnen deze categorie. De uit twaalf dansers bestaande formatiegroep Paradox kwam uit in de hoogste categorie Adults Master en wist de vijfde plaats te behalen.

Duo's

Op zaterdag was het tevens de beurt aan de duo's. Bij de Children Prechamps behaalden Roos Lowiessen en Lorena van Stokkum de vijfde plaats, in een competitie met zevenentwintig tegenstanders. Lars Peters en Ymke van Haren werden vijfde bij de Adults Prechamps, en lieten daarbij twintig teams achter zich. Jaïr Tijnagel en Bob Kaaks, onder meer bekend van hun deelname aan Holland's Got Talent, behaalden de zevende plaats bij de Adults Stars, in een deelnemersveld van zeventien.

Damage

De jongste dance crew van Dansstudio Almir, Damage, verscheen zondag op de dansvloer, bij de Groups Children Prechamps. De zes meiden, variërend in leeftijd van zeven tot en met elf jaar, werden vierde.

Solisten

Bij de solisten werden Bob Kaaks en Jaïr Tijnagel respectievelijk zesde en zevende in de categorie Solo Adults Male. Lars Peters werd vierde bij de Solo Juniors Male, en Ymke van Haren pakte een derde plaats in de categorie Solo Adults Female.