Afbeelding
Foto: Gijs Kaligis / RaceXpress.nl

Rookie Thijs Stevens maakt indruk met derde plaats op NK karten

BERGHEM – Pas acht jaar jong liet Thijs Stevens uit Druten vorige week zondag in Berghem zien dat hij al een karter is om serieus rekening mee te houden. Tijdens de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max werd de talentvolle rijder uit Druten derde in de Micromax-klasse. Een spectaculaire actie in de voorlaatste bocht verzekerde hem van een podiumplaats.


'Het is mijn eerste keer op het podium in de Micromax-klasse. Het voelt heel goed', zei een trotse Thijs na afloop. Hij had niet verwacht op het podium te kunnen eindigen. Vorig jaar reed hij nog in viertaktkarts, en de overstap naar tweetaktkarts is behoorlijk groot. 'Het gaat harder en er is meer strijd, omdat er sterkere jongens in deze klasse rijden.

Dat Thijs ooit zou gaan karten, werd al op tweejarige leeftijd duidelijk. Op een dag was hij op het stockcar-circuit in Lelystad om een race van zijn vader in de stockcar Formule 1-klasse bij te wonen. Maar in plaats van naar de race van zijn vader te kijken, keek hij naar jongens die op het terrein van het circuit rondjes reden in huurkarts. Later, toen hij iets groter was, hetzelfde verhaal. 'Ik vroeg aan papa of ik een keer mocht rijden. Dat mocht en daarna zei ik dat ik voortaan wilde gaan karten. Ik vond de snelheid erg leuk. En ik wilde graag wedstrijden gaan rijden, net als Max Verstappen', aldus de jonge rookie.

De bedoeling is dat Thijs in de komende wedstrijden vooral veel leert. 'Ik wil beter leren nadenken tijdens het rijden. En ontdekken hoe ik een wedstrijd kan opbouwen. Zoals iemand opduwen en dan in de laatste ronde wegrijden', besluit hij ambitieus.

Afbeelding