Afbeelding

Dames MHCB pakken punten in Groningen

GRONINGEN - Ondanks een krappe selectie van slechts dertien dames, heeft Beuningen Dames 1 afgelopen zondag een prima overwinning weten te boeken tegen de Groninger Studs.

Na een weifelend begin, waarin Groningen de eerste mogelijkheden kreeg uit strafcorners, kreeg Beuningen steeds meer grip op de wedstrijd. Grote kansen leverde dit niet direct op. Na 27 minuten scoorde Judith Kuijpers de 0-1, door attent te reageren op de rebound van een strafcorner. Na 50 minuten scoorde aanvoerder Keri Donkers de bevrijdende 0-2. Beuningen verzaakte om de score verder uit te breiden, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Beuningen blijft hiermee op een gedeelde tweede plaats staan in de Eerste Klasse. Koploper GCHC verloor verrassend, waardoor het gat nu nog vijf punten is.