Naturalis en Albert Heijn zetten insecten in de schijnwerpers

REGIO – Vanaf maandag 18 maart zetten Naturalis Biodiversity Center in Leiden en supermarktketen Albert Heijn gezamenlijk insecten in de schijnwerpers. In de nieuwe spaarcampagne spelen insecten de hoofdrol en kunnen kinderen alles leren over het belang van tientallen meer én minder bekende insecten.


Naturalis weet al veel langer dat het slecht gaat met de biodiversiteit en de insecten in Nederland. Het kennisinstituut vindt het belangrijk dat iedereen die daar iets aan kan doen, dat ook weet. Albert Heijn realiseert zich als geen ander hoe belangrijk insecten zijn voor producten in de supermarkt: zonder insecten zouden er bijvoorbeeld geen aardappelen, groente en fruit meer zijn.

Onderdeel van de spaarcampagne is een educatief verzamelalbum waarin boeren en verschillende biologen, waaronder dr. Freek Vonk, consumenten meenemen op insectensafari. Het album staat boordevol informatie over veertig verschillende insecten, hun kenmerken, natuurlijke leefomgeving en belang, bijvoorbeeld voor onze voedselvoorziening. Van 18 maart tot en met 14 april zijn er insectenplaatjes en -tattoos te sparen bij Albert Heijn. Voor elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een setje van twee insectenplaatjes en een insectenplaktattoo.