Overwinning MHCB Dames 1

BEUNINGEN - De hockeysters van MHCB Dames 1 zijn na een lange winterstop weer begonnen aan de veldcompetitie. Tegenstander afgelopen zondag was Quick Stick, waartegen eerder dit seizoen met 3-9 werd gewonnen.

Door Wil Kuijpers

Al snel kwamen de Beuningse dames op voorsprong. Een snelle omschakeling verraste de tegenstander, waarbij uiteindelijk A-speelster Layla Peters geheel vrij de 1-0 kon binnentikken. De regen maakte het veld erg traag en het spel had daar onder te lijden. Zo kon Quick Stick zelfs de gelijkmaker binnenwerken, via een strafcornervariant. Vlak voor rust werd de schade echter hersteld door Willemijn in den Bosch, die een mooie een-twee met Esther Kamerman afrondde. Na rust werd de score snel uitgebouwd; topscorer Keri Donkers scoorde uit een strafbal de 3-1. Dankzij de winst stijgt MHCB naar een gedeelde tweede plaats in de Eerste Klasse.