Mini-milieustraat vaker en langer open

BENEDEN-LEEUWEN – De mini-milieustraat in Beneden-Leeuwen is vanaf 16 maart elke zaterdag geopend. Ook kunnen inwoners er voortaan al vanaf 9 uur terecht.

Door Patrick Huisman

Op de milieustraat kunnen bewoners nu al terecht met hun groen tuinafval, Klein Chemisch Afval en asbest. Vanaf 16 maart komt hier wit- en bruingoed bij. Daarmee wordt bedoeld alle huishoudelijke- , beeld- en geluidsapparatuur. Het brengstation voor groen tuinafval in Maasbommel is weer van mei tot en met oktober iedere zaterdag open van 10.00 tot 15.00 uur. Andere afvalstromen, zoals metalen, hout of piepschuim, kunnen inwoners brengen naar één van de vier milieustraten van de Avri. De gemeente komt met de uitbreiding van de mini-milieustraat met het oog op de nieuwe manier van afval scheiden die aanstaande is. Hiermee moet ook de hoeveelheid restafval verder verminderd worden.

Verder werd het bij de milieustraat in Tiel erg druk de laatste tijd. De kosten van de verruimde openstelling in Beneden-Leeuwen worden gedeeld door de gemeente en de Avri. Over drie jaar vindt er een evaluatie plaats van de maatregelen die nu genomen zijn.