Het Asdonk terrein Beuningen.
Het Asdonk terrein Beuningen. Foto: GER LOEFFEN

Meer woningen op Asdonckterrein

BEUNINGEN – Geen 48 maar 75 woningen op het Asdonckterrein is het nieuwe plan van het college van Burgemeester en Wethouders. En in tegenstelling tot eerdere plannen komt in het plan geen enkele sociale huurwoning meer voor.

Door Patrick Huisman


Dat blijkt uit een memo die het college afgelopen week naar de gemeenteraad heeft gestuurd. De belangrijkste reden voor deze keuzes is dat het college vindt dat het plan niet langer kostendekkend, maar winstgevend moet zijn. Daarom zal op het plan Asdonck alleen plaats zijn voor appartementen in het segment koop en vrije sector huur.

Volgens wethouder De Klein is dat geen probleem: 'De komende jaren is er minder behoefte aan sociale huurwoningen en meer aan woningen in het duurdere huursegment en daar voldoen wij dus nu aan.'

De afgelopen jaren kwamen er tientallen plannen langs voor het Asdonckterrein. Daar neemt het college duidelijk afstand van. In de memo staat dat op het terrein straks geen ruimte voor maatschappelijke functies zoals zwembad, sporthal, dorpshuis of gemeentehuis meer is. Ook komen er geen winkels of kantoren.

Het is vooral bedoeld als woongebied met eventueel een horecagelegenheid in de vorm van een restaurants en geen cafés met late openingstijden. Een evenemententerrein kan nog wel gerealiseerd worden binnen het plan.

Volgens de wethouder hoeft dat qua geluidsoverlast geen probleem te zijn. Er kan in de bouw rekening mee worden gehouden en 'mensen moeten zich straks bewust zijn van waar ze gaan wonen', aldus De Klein. Eind september moet de gemeenteraad een definitieve beslissing nemen over de plannen en dan wil de wethouder snel aan de slag, zo laat hij weten.