Wouter Lock.
Wouter Lock. Foto: John van Gelder

De Dodge Hellcat van Wouter Lock

APPELTERN - 'Nee, sleutelen doe ik niet, ik heb 'm om er in te rijden. Toerritjes, gewoon voor mijn plezier.' Wouter Lock geniet van de kwaliteiten van zijn Dodge Hellcat. Vlammend oranje staat het voertuig als een stoer monster, met grote wielen, op het erf.

Door Ton van Hulst


'Hij is uit 2008, en ik ben gek op de uitvoering: de kleur, het motorvermogen en de opties. Ik had hem al een jaar lang in de gaten gehouden, maar toen ik hem uiteindelijk gekocht had - in het midden van het land, waar hij in een showroom stond - zei mijn vrouw Chantal: 'Wat heb je nou toch voor een oud hok gekocht?' Gelukkig kan ze 'm nu wel waarderen. Ik heb altijd al een passie voor mooie auto's gehad, en ik had ook drie keer een Maserati. Maar die zijn volkomen anders dan deze Dodge, die bij andere mensen een totaal verschillende reactie oproept. Ze willen graag een foto, of doen het raampje van hun auto open en stellen vragen. Ze worden er vrolijk van, daarom vind ik deze auto ook zo grappig. Bij de Maserati's kreeg ik vaak een reactie van afgunst, soms zelfs bumperkleven.
Er rijden er maar zeer weinig in Nederland, zeker in deze uitvoering. Het is een zeer degelijke, superluxe auto, die qua wegligging en rijgedrag op een Mercedes lijkt. Het rijdt en stuurt niet nerveus, en je wordt er beslist niet moe in. Zijn sportieve eigenschappen komen goed tot hun recht in het bochtenwerk, en bij een laag koppel met 1.000 toeren levert hij gelijk vol vermogen op de achterwielen. Dan kun je met gierende banden optrekken. Het onderstel is van Bilstein, en hij is uitgevoerd in de Hellcat-stijl. Misschien past deze auto niet zo goed bij mijn woonomgeving hier op het platteland, maar ja… ik heb hem toch niet voor anderen?'