Crowdfundingsactie voor Leeuwenaar Kees van der Eijk

BENEDEN-LEEUWEN - Voor de 63-jarige Kees van der Eijk uit Beneden-Leeuwen is een crowdfundingsactie gestart om zijn terugkeer uit Turkije te bespoedigen.


De zakenman werd op 15 juni 2017 in Istanboel gearresteerd en in een gevangenis gezet, waar hij tot en met 1 november 2018 heeft moeten verblijven, terwijl hij al deze tijd geen enkele mogelijkheid heeft gekregen om zijn onschuld te bewijzen. Dit omdat hij nog steeds geen aanklacht heeft gekregen en dus ook geen rechtszaak.
Op 1 november 2018 is hij na diverse mislukte pogingen uiteindelijk onder voorbehoud vrijgelaten en sindsdien verblijft hij nog steeds in Istanboel. Geld is er nu nodig voor de betaling aan zijn advocaten, vertalers en andere noodzakelijk geachte specialisten die bij een eventuele rechtszaak zijn zelf opgestelde verdediging moeten zien door te drukken en daarmee zijn definitieve vrijlating als onschuldige gaan realiseren. Tevens zal hij in de tussentijd verder moeten voorzien in het levensonderhoud. En tot slot zal hij zijn terugkeer naar Nederland moeten betalen en ook daar weer een nieuwe start moeten maken. Kees wil nu echt naar huis en vooral terug naar zijn beide zoons die al die tijd op hem hebben moeten wachten.

Lees meer over zijn situatie en de actie op:
www.doneeractie.nl/kees-terug-uit-turkije/-34112. Momenteel staat de teller op 635 euro.