Alzheimercafé Maas en Waal in het teken van rechtsbescherming bij dementie

DRUTEN - Het eerstvolgende Alzheimercafé Maas en Waal vindt plaats op maandag 11 maart en deze keer staat het thema rechtsbescherming centraal. Notaris Pieter Bisschop zal ingaan op de verschillende mogelijkheden die er zijn om zaken tijdig en goed te regelen.

Het is van belang om tijdig zaken te regelen indien er sprake is van de diagnose dementie. Dit kan veel problemen voorkomen. Zolang mensen met dementie nog handelingsbekwaam zijn, is het mogelijk diverse regelingen te treffen die veel problemen kunnen voorkomen. Dementie vermindert het vermogen om eigen wensen kenbaar te maken. Als u dementie hebt, kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf behartigen. Welke rechten hebt u dan? Wie behartigt uw belangen? En welke rechten hebben uw vertegenwoordigers? Het is belangrijk om uw wensen vast te leggen en zaken tijdig te regelen. Dementie is een hersenziekte waardoor het verstandelijk vermogen geleidelijk achteruitgaat. Iemand met dementie kan daardoor na verloop van tijd niet meer goed voor zichzelf opkomen en voor zichzelf zorgen. Daardoor is bescherming steeds noodzakelijker. Familieleden, buren, vrienden en professionele zorgverleners bieden sociale bescherming. Met hun hulp, zorg, ondersteuning en aandacht zorgen ze dat hun naaste met dementie zo veel mogelijk zijn leven kan blijven leiden. Maar ook de juridische bescherming van iemand met dementie is belangrijk: rechtsbescherming. Sociale bescherming en rechtsbescherming vullen elkaar aan en lopen in elkaar over. Want soms moeten familieleden in hun zorg extra maatregelen treffen om de zaken goed te regelen.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé wordt gehouden op maandag 11 maart in de Mamre, Kattenburg 59 te Druten. Aanvang 19.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Info bij Mevr. J. Reulen, tel. 0487 510126.