Peleton Giro d'Italia in 2016 op de dijk in Appeltern
Peleton Giro d'Italia in 2016 op de dijk in Appeltern Foto: Agnes Helderman

Sport-wethouder Ton de Vree 'blij verrast' met doorkomst Vuelta

WEST MAAS EN WAAL – Wethouder Ton de Vree was afgelopen week totaal verrast toen hij van de Maas & Waler moest vernemen dat de Vuelta ook West Maas en Waal aandoet in augustus 2020.

Door Patrick Huisman


Tijdens een perspresentatie in Breda werden de routes bekendgemaakt. Eerder was al duidelijk dat Utrecht, Den Bosch en Breda etappeplaatsen zijn. Nu werden ook de doorkomstplaatsen gepresenteerd en één ervan is West Maas en Waal. Ook omringende gemeenten, zoals Zaltbommel, werden verrast met het bericht over de doorkomst van de wielerronde.

Een mooie dag

Wethouder De Vree kan op dit moment nog niet veel zeggen, omdat hij zelfs ook nog niets weet. 'Ik heb komende week contact met de provincie over een aantal zaken. Maar laat duidelijk zijn dat ik blij verrast ben en dat we er natuurlijk een mooie dag van willen maken. Er zijn in ieder geval genoeg kansen voor side-events en natuurlijk willen we er inwoners bij betrekken.'
Er is meteen alvast een Facebookpagina aangemaakt: Vuelta Maas en Waal.
West Maas en Waal had al eerder een bekende wielerronde op bezoek, namelijk de Giro d'Italia in 2016. In de regio werden daar toen ook diverse evenementen omheen georganiseerd.

Route

Het peloton komt vanuit Den Bosch en gaat richting het noorden. De route gaat dan richting Heusden, Altena, Zaltbommel, Maasdriel en dan naar West Maas en Waal. Vervolgens gaat de route verder via Buren en Rhenen naar Utrecht.