DIO'30 verliest onnodig van Arnhemse Boys

DRUTEN - DIO'30 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld met 2-0 te verliezen van Arnhemse Boys. De wedstrijd in Arnhem werd door de Drutenaren nog met 5-0 gewonnen.

Door Twan van der Zandt

DIO'30 begon slap aan de wedstrijd en liet zich in de beginfase te makkelijk aftroeven door een feller Arnhemse Boys. Halverwege de eerste helft leek DIO'30 toch op voorsprong te komen. Dani Bloemberg werd diep gestuurd en hij legde de bal keurig terug op Bryan Croonen die de bal in het doel schoot. De scheidsrechter keurde de treffer echter af. Na een half uur voetballen was er wederom een grote kans voor DIO'30. Een perfecte voorzet van Dani Bloemberg werd door Bryan Croonen in kansrijke positie echter over gekopt. Aan de andere kant ging de bal er wel in en moest DIO'30 op zoek naar de gelijkmaker. Dani Bloemberg en Bryan Croonen waren nog een aantal maal gevaarlijk, maar DIO'30 ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

In de tweede helft wilde DIO'30 de achterstand zo snel mogelijk wegwerken en zocht constant de aanval. De voorzetten waren echter vaak niet goed en het spel werd steeds slordiger. Een kwartier voor tijd kwam Arnhemse Boys geheel uit het niets op een 2-0 voorsprong. DIO'30 gaf zich nog niet gewonnen en bleef op jacht naar een doelpunt. Het zat niet mee en de score bleef bij 2-0.