Afbeelding
Foto: Wilbert Korsten

Tweede zaalhockeykampioenschap HCD

BEMMEL - Dankzij drie overwinningen van HCD JA1, afgelopen zondag in Bemmel, is het tweede kampioenschap van Hockeyclub Druten in de zaalcompetitie een feit.

Nadat drie weken geleden de meiden B1 hun zaalcompetitie al winnend afsloten, was het dit weekend de beurt aan de jongens A1. Met zeven gewonnen en twee verloren wedstrijden behaalde het team in totaal 21 punten, genoeg om overtuigend kampioen te worden in de 2e klasse.

Spannende wedstrijd

De laatste speelronde was nog wel even spannend. Er stonden voor HCD JA1 drie wedstrijden op het programma, waarbij allereerst van mede-kampioenskandidaat Wageningen gewonnen moest worden. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk wisten de Drutense hockeyers met 4-2 te winnen. Een gelijkspel tegen Nijmegen zou vervolgens voldoende zijn om kampioen te worden. De ploeg kwam aanvankelijk op achterstand, maar boog dat voortreffelijk om in een 5-3 winst.

HCD JA1 kwam op een 2-3 achterstand maar kon zich in de 2e helft herpakken door wat tactische aanpassingen en door weer de juiste focus te hebben. HCD JA1 boog de achterstand om in een 5-3 winst. De derde wedstrijd, tegen gastheer Bemmel, werd afgesloten met dubbele cijfers. Einduitslag 11-4.