Afbeelding
Foto: Het Dijkmagazijn

Dijkmagazijn Beuningen zoekt vrijwilligers voor terras dat komende zomer opent


BEUNINGEN – Het Dijkmagazijn opent komende zomer voor het eerst elke zondag het terras voor publiek. Daarvoor is het milieu-educatiecentrum op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Door Patrick Huisman

In de afgelopen jaren was het terras incidenteel geopend, maar dat moet nu een structureel karakter krijgen. 'Of het moet heel erg slecht weer zijn, dan blijven we dicht', zo zegt voorzitter Cees van Ingen.

Streekproducten

Zijn bedoeling is met het terras het publiek dat gaat fietsen en wandelen in de uiterwaarden te verleiden om een kopje koffie of thee te komen drinken bij het Dijkmagazijn. Ook streekproducten als vruchtensappen of appelgebak zijn dan verkrijgbaar. 'En we slaan mooi twee vliegen in één klap, want als mensen toch langskomen dan kunnen we ze informeren over het prachtige gebied waarin ze wonen en hun vragen beantwoorden', aldus van Ingen die toegeeft dat het ook fijn is als het Dijkmagazijn wat extra inkomsten hiermee zou ophalen.

NLdoet

Tijdens de komende editie van NLdoet half maart komen medewerkers van de Rabobank Rijk van Nijmegen klussen op het terras van het Dijkmagazijn. Er wordt dan wat onderhoud gepleegd en het terras wordt verder aangekleed.

Grote verantwoordelijkheid

Het terras moet vanaf mei tot en met september iedere zondag open en daarvoor zoekt het dijkmagazijn dus nieuwe vrijwilligers. De bedoeling is dat die in een koppel van twee op zondag gaan werken. Van Ingen: 'Die krijgen een best grote verantwoordelijkheid, want ze moeten openen en sluiten en het geld beheren.'

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger bij het Dijkmagazijn aan de slag te gaan, kunnen een mail sturen naar dijkmagazijn@hetnet.nl of even bellen met 024-6777000.