Stan Arts
Stan Arts Foto: Vincent Riemersma

Maasbommel schaatst tegen taaislijmziekte

MAASBOMMEL/ZWEDEN - De 37-jarige Stan Arts uit Maasbommel neemt zaterdag 9 februari deel aan de skate4AIR Daylight Challenge in Zweden. Hij gaat daar tussen zonsopkomst en zonsondergang zo ver mogelijk schaatsen om geld op te halen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Stan en zijn zus hebben allebei CF en weten daarom helaas als geen ander hoe belangrijk de ontwikkeling van medicijnen voor deze erfelijke aandoening is. Stan gaat schaatsen met een longfunctie van 30 procent. Vorig jaar heeft hij voor de eerste keer meegedaan aan het sportieve evenement en ruim 72 kilometer geschaatst. De Daylight Challenge vindt plaats op het Runn meer in het hart van Zweden. De organisatie hoopt dankzij de prestaties van de deelnemers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor skate4AIR.

Skate4AIR

Skate4AIR zet zich in voor onderzoek naar Cystic Fibrosis en strijdt voor een beter en langer leven voor alle CF-patiƫnten. CF is een slopende ziekte, met steeds meer spijsverterings- en ademhalingsproblemen. De aandoening is erfelijk en (vooralsnog) niet te genezen.
In februari kunnen mensen hun statiegeldbonnen ten behoeve van de actie van Stan doneren bij de Jumbo supermarkten in Beneden-Leeuwen en Dreumel. Meer informatie over de skate4AIR Daylight Challenge en de mogelijkheid om geld te doneren: www.skate4air.nl. Stans actiepagina is te vinden op: www.skate4air.nl/actie/stan-arts-2.