Team Meraqi met Igor (l) en Judith (m) Langeveld.
Team Meraqi met Igor (l) en Judith (m) Langeveld. Foto: John van Gelder

Benefietdiner Meraqi ten behoeve van Tim Foundation

BENEDEN-LEEUWEN - Restaurant Meraqi houdt op dinsdag 19 maart een benefietdiner voor de Tim Foundation. Deze stichting zet zich in om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Igor en Judith Langeveld hopen met hun actie ruim 5.000 euro op te halen.


Sinds het voorjaar van 2018 is het centrum van Beneden-Leeuwen met Meraqi een restaurant rijker. Na een prachtige start, inclusief een nominatie als Starter van het Jaar, vonden Igor en Judith het tijd om zich ook op maatschappelijk verantwoord vlak in te zetten. Aangezien de twee in de vriendenkring te maken kregen met het vermoeden van een energiestofwisselingsziekte, en er niet veel bekend is over deze ziekten, besloten ze geld in te zamelen om onderzoek hiernaar te ondersteunen. Met het organiseren van een benefietdiner hopen ze een mooie bijdrage te leveren aan de Tim Foundation.

Sponsoring

'Onze medewerkers nemen die avond voor eigen rekening en bijna alle leveranciers hebben aangegeven om producten te sponsoren. Zo levert Maarten Kocken, Keurslager die dag gratis vlees en sponsort Visgroothandel Vos Vis', aldus Igor.

Het diner bestaat uit een amuse, vier gangen, drankjes en koffie na. Tussen de gerechten door vertelt Klaas Wilting over zijn ervaringen als oud-politievoorlichter van Amsterdam, waarbij hij onder meer de Heinekenontvoering belicht. De avond begint om 18.30 uur, en om 19.00 uur start het diner. De kosten zijn 75 euro per couvert. Reserveren kan per mail via golfevent@timfoundation.nl.
De Tim Foundation ondersteunt het onderzoek naar de ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Iedere week worden één à twee kinderen geboren met een dergelijke ziekte geboren. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Vooralsnog is er geen behandeling en/of medicijn, waardoor veel van deze kinderen voor het tiende levensjaar overlijden. Zeventig procent van deze kinderen wordt niet ouder dan achttien jaar. Door geld in te zamelen tracht de Tim Foundation het onderzoek naar een medicijn tegen deze ziekten te versnellen en de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Zie ook: golfenvoortim.nl/benefietdiner.