Een scène uit 'Alle hens aan dek'.
Een scène uit 'Alle hens aan dek'. Foto: Toneelgroep Horssen

Lachen gegarandeerd bij nieuwe voorstelling Toneelgroep Horssen

HORSSEN - Toneelgroep Horssen speelde afgelopen zaterdag en zondag voor een kleine 300 mensen de voorstelling 'Alle hens aan dek'. Erik Bok is er, als regisseur, samen met de spelersgroep in geslaagd om de stereotype komedie tot leven te brengen en de lachers op hun hand te krijgen. Aankomende vrijdag 11 en zaterdag 12 januari is deze lachwekkende voorstelling nog te zien in dorpshuis De Horst te Horssen.


De betweterige cruisemanager, goed neergezet door Nick Blommers, opent de voorstelling met een waslijst aan huisregels. Gelukkig vergeet je die al snel wanneer je kennismaakt met de onderkant van de maatschappij. Zwerver Koos, een rol die prachtig vertolkt wordt door Werner van de Geijn, komt ten tonele en besluit na het zien van de blonde domme Josje, die aan boord gaat werken, om ook maar eens als verstekeling mee te gaan varen.

Een van de gasten aan boord is Joep, voor wie alles niet allemaal even helder is. Deze magnifieke rol, met veel energie en zeer uiteenlopende typetjes neergezet door Henk Brakel, levert de nodige stennis aan boord op. Als er dan nog een hoogzwangere Surinaamse tante (zeer mooi spel van Renate Krijnen) mee wil op de cruise, is het al snel duidelijk dat de scheepsdokter niet mag ontbreken. De echte scheepsdokter neemt vlak voor de afvaart ontslag. Hierdoor is de kapitein, gespeeld door Eric van Beuningen, genoodzaakt om ook die rol maar op zich te nemen. Uiteraard leidt dat tot de nodige verwikkelingen.
De voorstellingen beginnen beide avonden om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten te koop. Dit kan online via www.toneelgroephorssen.nl of via tel. 0487-79 45 01.