Peter Slager, Paskal Jakobsen, Norman Bonink en Bas Kennis zijn BLØF.
Peter Slager, Paskal Jakobsen, Norman Bonink en Bas Kennis zijn BLØF. Foto: Bløf

BLØF opnieuw te gast bij Pleinpop

ALPHEN - In het eerste weekend van april staat Alphen weer drie dagen lang in het teken van Pleinpop.nl. Het grootste overdekte muziekfestival van Maas en Waal, waar Nederpop en Piratenhits hand in hand gaan, beleeft dit jaar alweer zijn negentiende editie. Een keur aan bekende namen reist dit jaar af naar het Maasdorp, om het Kerkplein op zijn grondvesten te doen trillen. Onder hen de mannen van BLØF, die na een legendarisch optreden vorig jaar, op vrijdag wederom als één van de hoofdacts de line-up vult.


Misschien wel even legendarisch als het optreden van BLØF, was dat van de Haagse rockband Golden Earring in 2017. Dit jaar is frontman Barry Hay opnieuw te gast, ditmaal met zijn Flying V-formation. Martijn Fisscher, bekend van zijn rol als André Hazes in de hit-musical 'Hij Gelooft In Mij' maakt het programma van de vrijdagavond compleet. Fisscher, die een Gouden Kalf won voor dezelfde rol in de film 'Bloed, Zweet en Tranen', brengt in Alphen, hoe kan het ook anders, een unieke Hazes-tribute ten gehore mét band.

Hollandse avond

Op zaterdag, officieus benoemd tot Hollandse Avond, volgen de muzikale grootheden uit de Nederlandse muziekindustrie elkaar in no-time op. Te zien onder meer The Voice of Holland-finaliste Samantha Steenwijk, Frans Bauer en René Schuurmans. Frans Duijts geeft acte de présence met zijn 'Echte Vrienden' Peter Beense en Django Wagner, waarmee hij een gelegenheidsformatie vormt. Esther en Anita, bekend van de Dolly Dots, laten oude tijden diezelfde avond voor even herleven.

Explosieve energie

Zondag is volgens traditie de dag waarop menig Alphense jongere besmet raakt met het 'Pleinpop-virus'. Die dag is de tent namelijk geopend voor jong en oud. Wie denkt dat het programma de mogelijkheid biedt om even bij te komen na het muziekgeweld van de voorgaande twee dagen, heeft het echter goed mis. Festivalsensatie The Dirty Daddies trakteert bezoekers met hun explosieve energie namelijk op een wervelende show volgens hun ongeëvenaarde '120 hits in 120 minuten aanpak.' Een andere top-act is niemand minder dan Snollebollekes, die één week voorafgaand aan Pleinpop.nl een uitverkocht stadionconcert in het Geldredome verzorgt. John West en dj Roy, die elke dag muzikaal omlijst, maken de middag compleet.

Tickets zijn vanaf nu te koop via: www.pleinpop.nl.