Flessenactie Durtrekkers en Torenuiltjes

MAAS EN WAAL - De Durtrekkers uit Boven-Leeuwen en De Torenuiltjes uit Puiflijk houden op zaterdag 5 januari, elk afzonderlijk van elkaar, in hun dorp een flessenactie.

Boven-Leeuwen

Jeugdprinses Renske en haar gevolg komen op die dag langs de deuren in Boven-Leeuwen, voor het ophalen van lege statiegeldflessen. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de organisatie van het jeugdcarnaval van De Durtrekkers in Boven-Leeuwen. Wie geen statiegeldflessen in huis heeft mag natuurlijk ook een kleine financiƫle bijdrage meegeven. De jeugdleden komen vanaf 10.00 uur langs de deur.

Puiflijk

In Puiflijk komen jeugdprinses Dido, adjudant Fleur, pages Lize en Fleur met hun gevolg langs de deuren, voor het ophalen van lege statiegeldflessen. De opbrengst komt ook in Puiflijk ten gunste van het jeugdcarnaval. Vanaf 09.30 uur gaan de jeugdleden op pad. Lege flessen kunnen ook worden afgegeven op het parkeerterrein bij Zaal De Linde. Op zaterdag 26 januari komt prins Ferry met zijn gevolg langs de deuren in Puiflijk, voor het overhandigen van de nieuwe carnavalscourant en de jaarlijkse loterij.