Initiatiefnemers Niels, Rob en Nicolette.
Initiatiefnemers Niels, Rob en Nicolette. Foto: John van Gelder

Platenbeurs bij het Top 2000 café in D'n Bogerd


DRUTEN - Bij D'n Bogerd is dit jaar voor de derde keer de platenbeurs bij het Top 2000 Café. Niels Gijsbers en medeorganisator Rob van Veenendaal, van Robbie's Records, kunnen niet wachten tot de beurs begint.

Door Joep Oerlemans

Niels geeft aan dat het voor mensen echt een dagje uit is. 'De kinderen kunnen zich vermaken in de speelhoek, terwijl de ouders een lekker kopje koffie in het restaurant drinken of rondstruinen bij alle kraampjes. Er is voor iedereen wat te doen.' Rob van Veenendaal: 'We noemen het wel de platenbeurs, maar er is meer. Natuurlijk is de lp er, maar ook cd's, singles en muziekdvd's. Door een gevarieerd aanbod te bieden, hopen we een groter publiek te kunnen trekken.' Rob merkt dat het publiek door de jaren heen gevarieerder wordt. 'Voor een jaar of tien geleden liepen er op dit soort beurzen alleen maar hippies rond. Ik zie nu dat er ook jongeren rondlopen van een jaar of twintig. Het doet mij goed om te zien dat oude muziek eigenlijk van generatie op generatie wordt doorgegeven.' Dat de aandacht voor "vinyl" toeneemt, blijkt wel uit het aantal beurzen dat Van Veenendaal jaarlijks organiseert. 'Dat zijn er 25 in totaal.' Daarmee heeft hij van zijn hobby zijn werk kunnen maken. D'n Bogerd heeft dit jaar een goed doel. Niels: 'Een deel van opbrengst van de consumpties gaat naar de nieuwe voedselbank in Druten die pas is opgericht.' De entree tot het Top 2000 café en de platenbeurs zijn gratis.

Het Top2000 Café is op vrijdag 28 december van 18.00 tot 01.00 uur en op zaterdag 29 december van 11.00 tot 01.00 uur. De platenbeurs is op zaterdag 29 december van 11.00 tot 17.00 uur.