Marinthe van Old Skool.
Marinthe van Old Skool. Foto: Stan van den Hurk

Traditioneel oliebollenrecept met een twist

Bijzondere oliebollen bij Genieten en Meer

Door Joep Oerlemans


Milena en Johan Visser van restaurant Old Skool en lunchroom Genieten en Meer hebben verstand van lekker eten. Restaurant Old Skool is hiervoor in november onderscheiden met een Bib Gourmand. Reden voor de Maas&Waler om te informeren (én te proeven) naar de culinaire oliebol van Milena en Johan.

Bij lunchroom Genieten en Meer hebben ze voor het zesde jaar op rij de culinaire oliebol op de kaart staan. In dit artikel licht eigenaresse Milena Visser een tipje van de sluier op.

Milena: 'Deze oliebol is kleiner dan een normale oliebol. Dat hebben we gedaan om hem bij de koffie te kunnen serveren. Anders zit je met een hele grote bol voor je neus en zit je gelijk helemaal vol. Dat is zonde, daarom hebben we voor deze kleine variant gekozen. Van deze kleinere variant kan je er meerdere hebben. Het is leuk om te zien dat gasten speciaal voor deze lekkernij naar ons komen. Regelmatig zeggen ze dat ze er een extra blokje voor zijn omgelopen.'

Ingrediënten

De oliebol is niet alleen kleiner dan een normale bol maar het recept is ook uniek. Milena: 'De rozijnen voor de oliebol wellen we in sherry. Daarnaast frituren we hem in maisolie en uiteraard zit er heel veel liefde in. We hebben bewust voor maisolie gekozen omdat de bol daardoor krokanter en minder vet wordt. Maisolie kan een hogere temperatuur hebben zodat de oliebol eerder dicht schroeit zonder zich vol te zuigen met het vet en het geeft een andere smaak.'

Elke dag vers

'De oliebolletjes maken we dagelijks. De gasten krijgen dus elke dag een verse oliebol bij hun koffie. We maken echter maar een beperkte voorraad per dag, ongeveer vijftig stuks, daarom geldt wel dat op écht op is. Of deze culinaire oliebol ook te bestellen is? Uiteraard, mensen moeten wel even bellen naar Genieten en Meer'. De culinaire oliebol wordt geserveerd tot 31 december. Genieten en Meer is te bereiken via 0487-506 049.