Afbeelding
Foto: Yvonne Bloemena

Cursus Houd het landschap Mooi

BEUNINGEN - Voor wie meer wil weten over het onderhoud van hoogstamfruitbomen, hagen, bosjes en singels start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in januari 2019 de de cursus 'Houd het landschap Mooi'. De cursus is bedoeld voor particuliere grondeigenaren in het buitengebied en vrijwilligers in de gemeente Beuningen, en wordt gegeven in samenwerking met Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen (VLB).


Deelnemers leren meer over onderhoud en duurzaam beheer van landschapselementen. De cursus wordt door de gemeente Beuningen kosteloos aangeboden en is mede mogelijk dankzij steun van de Provincie Gelderland. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de cursus.

Theorieavond

In de afgelopen jaren hebben inwoners van het buitengebied tal van hoogstamfruitbomen, hagen, bosjes en singels aangeplant. Hierdoor is het buitengebied van Beuningen verder verfraaid en aantrekkelijker geworden voor mens en dier. Als vervolg hierop biedt de gemeente Beuningen particuliere grondeigenaren en vrijwilligers een landschapsbeheercursus aan, zodat het landschap duurzaam in stand wordt gehouden. De cursus start met een theorieavond op donderdag 10 januari. Deze avond wordt gehouden in de kantine van VLB (Reekstraat 13D in Weurt) en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.

Inspiratieochtenden

Aansluitend op de theorieavond worden drie inspiratie- en praktijkochtenden gehouden. Op zaterdag 19 januari worden deelnemers, aan de hand van voorbeelden, geïnspireerd om hun erf nog aantrekkelijker in te richten en duurzaam te beheren. Tijdens de praktijkochtend op zaterdag 16 februari wordt men geïnformeerd over het onderhoud van landschappelijke beplanting. Tijdens de laatste praktijkochtend, op zaterdag 16 maart, krijgen deelnemers praktische uitleg over vormsnoei van jonge hoogstamfruitbomen.

De ochtenden starten om 9.30 uur en eindigen uiterlijk om 12.30 uur. Er kunnen maximaal twintig personen deelnemen aan de praktijkochtenden. Aanmelden voor de cursus of een erfbezoek kan via: www.landschapsbeheergelderland.nl.