Meiden MO13 Unitas'28 kampioen

ZUTPHEN - De meiden van MO13 van Unitas'28 zijn vorige week zaterdag kampioen geworden in de najaarscompetitie. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen De Hoven. De ploeg uit Zutphen stond de gehele competitie bovenaan met een beter doelgemiddelde en had evenals Unitas'28 één keer gelijkgespeeld en alle overige wedstrijden gewonnen.

Door Sjaak Janssen

Aangemoedigd door een groep meegereisde supporters speelden de meiden uit Wamel het vuur uit de sloffen. Mooie aanvallen en scherpe corners leidden al na tien minuten tot een knap uitgespeeld doelpunt door Senna Coppes. Hierna bleef Unitas'28 aanvallen, wat leidde tot een corner, die fantastisch werd binnengekopt door Senna van Oijen. Even later kon zij nogmaals een bal binnentikken en was het 0-3. De tegenstander was echter niet van plan zich gewonnen te geven en wist ook te scoren, waardoor met een stand van 1-3 werd gerust.

De tweede helft bleef De Hoven druk zetten, waardoor gevaarlijke acties in het doelgebied van Unitas'28 ontstonden. De verdediging en keepster Rosa van Oijen wisten te voorkomen dat de thuisploeg nogmaals zou scoren.

Enkele minuten voor het eindsignaal wist Senna Coppes nogmaals de verdediging van De Hoven op het verkeerde been te zetten en stond er 1-4 op het scorebord. Enkele minuten later kon het feest beginnen.