Pieter Bisschop en Lex Lohman
Pieter Bisschop en Lex Lohman Foto: John van Gelder

Notariskantoor legt wensen vast

Bij belangrijke gebeurtenissen is het van groot belang alles voor de toekomst goed vast te laten leggen. Wie bijvoorbeeld een onderneming start, onroerend goed koopt of zijn nalatenschap wil regelen komt al gauw bij de diensten van een notaris terecht. Bij het woord notaris wordt al gauw gedacht aan officiële, vaak onbegrijpelijke taal, waarbij termen worden gebruikt die voor een buitenstaander niet te bevatten zijn. Luisterend naar de wensen van de klant wordt bij Waalstroom Notarissen & Adviseurs het deskundig advies in begrijpelijke taal uitgelegd. De notarissen en hun medewerkers staan daardoor dicht bij de mensen die door hen benaderd worden. Met vestigingen in Beuningen en Druten zijn al vele streekgenoten voorzien van die officiële akten die noodzakelijk zijn het leven te vergemakkelijken.

Door André Janssen

Familieband

December is behalve een feestmaand voor vele bedrijven en kantoren ook een drukke maand. De notarissen Lex Lohman en Pieter Bisschop weten daar alles van. Nu het eind van het fiscale jaar in zicht komt worden alle zeilen bijgezet om alles voor het nieuwe kalenderjaar verwerkt te hebben. Een vrije dag zit er in de laatste weken van het jaar niet meer in. De notarissen worden bijgestaan door een vast team van kandidaat-notarissen, adviseurs, juridische en overige medewerkers, waardoor het kantoor als juridische team alles op het notariële vakgebied in huis heeft. Waalstroom Notarissen & Adviseurs is een redelijk nieuwe naam voor een onderneming die al vele decennia in de regio actief is. "Met veel klanten ontstaat een band voor het leven. Met een geschiedenis die terugloopt tot halverwege de negentiende eeuw zijn wij diep in de streek geworteld en verankerd. Wij hebben vele familie's, soms al generatie's lang, bij mogen staan. Wij noemen ons daarom dan ook graag de familienotaris" aldus Lex Lohman.

Actueel

Afwisselend door de jaren heen hebben al vele wetswijzigingen de revue gepasseerd. Bijna een jaar geleden diende zich de ingevoerde wet Huwelijksvermogensrecht aan, iets wat de heren notaris tot op heden nog steeds bezig houdt. Pieter Bisschop: "Een doorgevoerde wet of aanpassing is niet iets wat je klakkeloos overneemt. Vaak kan een verandering op vele manieren geïnterpreteerd worden en wordt daardoor van geval tot geval steeds weer opnieuw bekeken. Daarbij volgen we ook cursussen en bijeenkomsten om up-to-date te blijven om de klant daarmee zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Een ander onderwerp waar we de laatste tijd steeds meer vragen over krijgen is het zogenaamde levenstestament. In deze akte leggen mensen hun wensen vast voor het geval ze niet meer wilsbekwaam zijn. Wie regelt dan je financiële zaken? Maar denk daarbij ook aan bijvoorbeeld een euthanasieverklaring."

Welk doel een gepasseerde akte ook nastreeft, iedere akte wordt zo actueel mogelijk opgesteld. Lex Lohman vult daarbij aan: "Het notariskantoor is aangesloten bij Netwerknotarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren. Door onderling kennis en ervaring te delen blijven we leren waardoor de kwaliteit op het hoogste niveau blijft. Daarnaast werken we samen met andere organisatie's om onze kennis en ervaring met hen te delen."

Iedereen weet hoe belangrijk het is alle zaken goed geregeld te hebben. De veranderingen in de maatschappij brengen echter toch, soms onbewust, dingen te weeg waar men niet dagelijks bij stil staat. In het huidige digitale tijdperk wordt dan ook niet gelijk stilgestaan bij het feit wat de eventuele consequentie's online kunnen betekenen bij overlijden. Een digitale nalatenschap welke uit sociale mediaprofielen, online tegoeden of schulden kan bestaan, leeft na een overlijden namelijk gewoon door. Voor nabestaanden is het niet bepaald makkelijk een online erfenis af te handelen. Door zelf alles goed voorbereid te hebben wordt nabestaanden een grote zorg ontnomen.

Laagdrempelig

Om de drempel voor inloop te vergemakkelijken kunt u, zowel bij de vestiging Van Heemstraweg 64-A te Beuningen als in Druten Hogestraat 6, gebruik maken van een gratis spreekuur waar u met een gerust hart kunt binnenlopen en van harte welkom bent.

Voor informatie en/of afspraken kunt u contact opnemen via info@waalstroomnotarissen.nl