Leden van de BSV.
Leden van de BSV. Foto: Hessel van Kessel

Bootspotters organiseren Dorps kerstborrel

Door Aafke Labout


In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat
Bootspotvereniging 't Wamelskwartiertje.

'De vereniging is ooit ergens als grap ontstaan', vertelt BSV-woordvoerder Sander Post. Toch heeft de club tot op heden al diverse, serieuze activiteiten op touw gezet, met als doel de leefbaarheid voor jong en oud in het dorp Wamel te vergroten. Het is inmiddels een traditie geworden dat de vereniging het dorpshart van Wamel tijdens de feestdagen voorziet van een enorme versierde kerstboom. Voor de vijfde keer wordt rondom de boom een Dorpskerstborrel gehouden.

Dorpskerstborrel

Op zaterdag 22 december is iedereen vanaf 19.00 uur welkom op het Pastoor Kurstjensplein om te genieten van een mok glühwein of chocolademelk, een pilsje, wijntje of wat fris, en uiteraard de nodige gezelligheid. 'Ook is er nog een verrassing, maar daar willen we nog niks over kwijt', zegt Sander geheimzinnig.
Behalve het kerstgebeuren kent de club een grote activiteit in de zomer, die gehouden wordt aan de oevers van de Waal. Het afgelopen jaar was dat Schuif 'm erin, waarbij deelnemers met een bodyboard vanaf een grote schans, en via een 'slide' over het water, zo snel mogelijk bij de bel moesten komen. 'Komend jaar staat de activiteit Tobbedansen weer op het programma', aldus de Wamelnaar.
Als het gaat over de toekomst, dan heeft de bootspotvereniging meerdere plannen: 'Graag zouden we nog eens ons eigen shotje op de markt brengen, de BSV eindbom. Daarnaast willen we binnen enkele jaren ons "zuveuljarig" bestaan vieren met een groots feest. En een kerstdiner voor heel Wamel en omstreken, rondom de befaamde kerstboom op het dorpsplein, zien we ook wel zitten', besluit Sander.

Op de hoogte blijven van de activiteiten van BSV 't Wamelskwartiertje? Kijk op www.bootspotwamel.nl of volg de club op Facebook of Instagram.