DIO'30 wint derby tegen Roda'28

DRUTEN - DIO'30 heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan. De ploeg won vrij eenvoudig van streekgenoot Roda'28 uit Winssen, terwijl de achtervolgers punten verspeelden.

Door Twan van der Zandt

Ondanks het slechte weer was er veel publiek op de derby afgekomen, en de toeschouwers zagen DIO'30 al binnen een minuut scoren uit een vrije trap. Na iets meer dan tien minuten voetballen leek DIO'30 op weg naar de 2-0, echter zorgde keeper Martijn Teuwsen voor de redding. Na een wat mindere fase, waarin DIO'30 niet aan aanvallen toekwam, brak er een fase aan waarin beide ploegen voor het doel van de tegenstander te vinden waren. In de slotfase van de eerste helft was er nog een grote mogelijkheid voor DIO'30 om de voorsprong uit te breiden, echter wisten Bryan Croonen en Dani Bloemberg de keeper niet te verrassen.

In de tweede helft kwam Giovanni Leidelmeyer in het veld voor Bryan Croonen, wat voor een extra impuls in de aanval zorgde. Luc Verhoeven scoorde tweemaal in twee minuten tijd, beide keren op aangeven van Dadier Casal. Met de 3-0 voorsprong voor DIO'30 was de wedstrijd, met nog ruim een half uur te spelen, wel beslist. Roda'28 kwam nog wel terug tot 3-1, en had in het slot van de wedstrijd nog kans op de 3-2, maar de bal ging hoog over. Dankzij de winst kan DIO'30 zich, met één gespeelde wedstrijd meer dan de concurrent, weer koploper noemen in de derde klasse D. Volgende week speelt DIO'30 de laatste wedstrijd van 2018, tegen Brakkenstein. De wedstrijd begint om 14.30 uur.