Druten MB1 staat 2 punten los na eerste zaalhockeydag

DRUTEN - De meiden B1 van Hockeyclub Druten trapten afgelopen zondag 9 december in sporthal De Heuvel het zaalhockeyseizoen af met een wedstrijd tegen QZ MB2. Door de promotie naar de eerste klasse werd verwacht dat de wedstrijd tegen Nijmeegse hockeyclub een pittige zou worden. Dit bleek niet het geval.

Door Marieke Korsten

Direct vanaf het fluitsignaal domineerde Druten. Toch duurde het even voordat de ploeg het doel van QZ wist te vinden. Gelukkig maakte Druten in de laatste minuut alsnog de eerste goal. In de tweede helft breidden de meiden de voorsprong uit tot 3-0. In de laatste minuten van de wedstrijd vond QZ met een goed gespeelde strafcorner ook eenmaal het doel. Eindstand 3-1.

Tactische wissel

In de middag stond voor de Drutense hockeymeiden de tweede wedstrijd van de dag op het programma, tegen HC Overbetuwe MB1. Druten kwam niet in haar eigen spel en had moeite met het benutten van kansen, waardoor het in de rust tegen een 0-1 achterstand aankeek. Rosan Gubbels wist met goed keeperswerk het aantal tegengoals knap te beperken. Na een hoop tactische aanpassingen in de tweede helft, stond het zeven minuten voor tijd nog steeds 0-1. Besloten werd de Drutense keepster te vervangen door een veldspeler, waardoor een overtal ontstond. Deze tactische wissel pakte direct goed uit. Binnen enkele seconden viel de gelijkmaker. Dankzij een prachtige lijnredding van vliegende keep Juliette de Kleijn, lukte het HCD de eindstand uit te breiden tot 3-1. Dankzij deze dubbele winst pakt MB1 direct de koppositie. Het team speelt op zaterdag 15 december de volgende twee wedstrijden. Deze zijn om 15.35 en 17.35 uur in Groesbeek.