College maakt Plussenbeleid

BEUNINGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Beuningen gaat een Plussenbeleid maken. Wil een eigenaar van een niet-grondgebonden bijvoorbeeld veehouderij uitbreiden? En er is een planologische procedure nodig? Dan kan dat alleen maar als hij een tegenprestatie levert wat goed is voor bijvoorbeeld milieu, landschap of de natuur. De provincie stelt een aantal kaders voor die tegenprestatie vast. De gemeente kan dat nog aanvullen met eigen regels.

Wijkbeheer in Druten

DRUTEN – De gemeente Druten start begin volgend jaar met het project 'Wijkbeheer', om de kwaliteit van de buitenruimte te verbeteren. Hiervoor heeft de gemeente 300.000 euro beschikbaar gesteld. Men maakt daarbij gebruik van ongeveer 25 werklozen, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zij gaan dagelijks handmatig onderhoud verrichten aan het groen, wegen en trottoirs en het verwijderen van zwerfvuil. De leefbaarheid van de buitenruimte wordt zo verbeterd. Met de komst van het Wijkbeheer komt de 'Bel en Herstellijn' in de toekomst te vervallen. De gemeente is al gestart met het werven van medewerkers. Inmiddels zijn 17 kandidaten geselecteerd en bereid gevonden om mee te werken. Voor de start in het eerste kwartaal is dat voorlopig voldoende, aldus het Drutense college van B&W.

Meldpunt verward gedrag

MAAS EN WAAL - Inwoners uit de regio Gelderland-Zuid die zich zorgen maken om iemand met verward gedrag, kunnen dit melden bij het Meldpunt Bijzondere Zorg. Het meldpunt richt zich op inwoners van de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Neder-Betuwe, West-Betuwe, Tiel, Buren, Culemborg, Mook en Middelaar. Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar op telefoonnummer: 088 – 144 70 40.