The Classics.
The Classics. Foto: John Klijnen

The Classics terug in Afferden

AFFERDEN - Bij Horeca de Meent in Afferden zal op zaterdag 22 december 2018 een 'Goud van Oud avond' worden gehouden, met de bekende Limburgse topformatie The Classics Revivalband. The Classics maakten in de jaren 80 furore met grote hits als 'Wings of an eagle' en 'Yellow sun of Ecuador'.

Op maandag 3 augustus 2013 togen de 'Aofferse' formatie Grad en de Rudgers, bestaande uit Gradje Croonen, Ger en Ruud van Zachten, met hun privéchauffeur Berrie Croonen naar een kermismatinee in het kleine plaatsje Zeilberg nabij Helmond. Traditiegetrouw begon men, aangekomen bij Café Brightside, met koffie en vlaai, waarna er werd afgetikt door de drummer van 'The Classics'. Binnen no-time was de dansvloer van het Brabantse kermiscafé gevuld en werden alle grote hits meegezongen. Dat moest in Afferden ook kunnen, zo meenden Ger en Grad. Nu, vijf jaar later, staat het te gebeuren.
Bijzonder is dat de eigen sound, ook wel 'vlaaiensound', van de band nog altijd overeind is gebleven. Dat komt onder meer door leadzanger Harrie Broens, die als enige van de oorspronkelijke bezetting, sinds 1967 bij The Classics actief is.

Geen onbekenden

The Classics zijn in Afferden overigens geen onbekenden. In de jaren 80 kwamen de bandleden al regelmatig over de vloer bij Jo en Jannie Megens van de voormalige Dancing Megens. Op woensdag- en zondagavonden traden alle grote bands uit Nederland in die tijd op, zo ook in Afferden, waar de dorpsjeugd rijendik voor de deur stond. Iedereen die de hitlijsten bestormden, werd door de familie Megens gecontracteerd. Van BZN tot The Cats en van Pussycat tot George Baker.

Kermisgevoel

Liefhebbers van toen, maar ook van nu, kunnen het echte 'Aofferse' kermisgevoel nu herbeleven in Horeca de Meent. Uitbater en mede-initiatiefnemer Niels Gijsbers is, samen met compagnon Frank de Jong, gastheer van het concert van The Classics, die vorig jaar hun 50-jarig jubileum vierden. 'Het is voor het eerst in lange tijd dat de bekende band, weer optreedt in onze regio', aldus Gijsbers. 'Er wordt dan ook heel positief gereageerd op de komst van deze rasmuzikanten.'

Het evenement vangt aan om 20.00 uur in de zaal van Horeca de Meent. Er zijn nog kaarten à 10 euro per stuk te koop bij Horeca de Meent en Centrum d'n Bogerd in Druten.