Initiatieven beloond

WEST MAAS EN WAAL – Twee initiatieven van inwoners uit de gemeente West Maas en Waal zijn door B&W beloond met een bedrag van maximaal 750 euro. Zij krijgen deze eenmalige bijdrage omdat hun ideeën de leefbaarheid bevorderen.

Zo ontvangt Kookstudio Bregje uit Boven-Leeuwen het bedrag voor haar plan om Kookworkshops te starten voor kinderen met een beperking. 'Ik leer kinderen te koken en te bakken, en ze te laten ontdekken waar de groente vandaan komt. Ik merk echter dat kinderen met een beperking, zoals ADHD en autisme, het niet kunnen bijbenen. Daarom wil ik met aparte groepjes werken om ook deze kinderen te bereiken.' Ook werd een bedrag toegezegd aan Platform Gehandicapten West Maas en Waal voor hun idee om een ontmoeting te organiseren tussen mensen uit verschillende landen en culturen. Het plan is om een middag samen te koken, te bakken, muziek te maken en elkaar zo beter te leren kennen. De activiteit gaat zich mei volgend jaar afspelen in Ons Huukske in Beneden-Leeuwen.

Beide initiatieven hebben in eerste instantie een certificaat opgeleverd. Het bedrag wordt overgemaakt zo gauw de plannen concreet worden.