Adventsactie: Extra collecte tijdens de Advent en Kerst

MAAS EN WAAL - Parochie H. Franciscus en H. Clara houdt een extra collecte tijdens de Advent en Kerst om geld in te zamelen voor jonge moeders in Congo.

In de provincie Congo Central in de Democratische Republiek Congo wonen veel alleenstaande moeders tussen 13 en 23 jaar. Ze zijn nauwelijks geschoold en kunnen niet lezen en schrijven. Daardoor hebben ze geen enkel vooruitzicht op werk. Een opleiding kan hen in staat stellen te voorzien in de basisbehoeften van hun gezin. Zo doorbreken zij hun situatie van structurele armoede.

De Stichting Redemptio, van de paters redemptoristen, heeft twee jaar geleden voor deze jonge meisjes en vrouwen een opleidingsproject opgezet, om het toekomstperspectief te verbeteren. Dit moet de vrouwen in staat stellen te voorzien in het levensonderhoud van henzelf en hun gezinnen.

Collecte

De parochie wil tijdens de Advent en Kerst de hoop van moeders en kinderen op een betere toekomst centraal stellen, en houdt daarom een extra collecte. Kijk voor meer informatie op: www.adventsactie.nl.