Verlichting tijdens Mystery Gardens in Lights.
Verlichting tijdens Mystery Gardens in Lights. Foto: De Tuinen van Appeltern

Kerstige Lichtjesavonden

APPELTERN - Het naderende kerstfeest is een feest van licht in De Tuinen van Appeltern. Duizenden kaarsjes en lampjes schitteren in de coulissen van een buitendecor. Glühwein en warme chocomel geuren tussen de struiken en bomen door en in de verte klinkt live muziek van artiesten die de gezelligheid van een kampvuurtje letterlijk nog eens extra luister bijzetten.

Door Ton van Hulst


Vooral kinderen zullen zich bijna betoverd voelen tijdens de avondwandeling door een deel van De Tuinen of in het entreegebouw. 'Het geheel moet vooral een goed gevoel oproepen bij de bezoekers. We stellen ons voor dat er rust vanuit gaat als je je met familie, vrienden of kennissen in de toch wel bijzondere ambiance onderdompelt', vertelt Ben van Ooijen, directeur van De Tuinen.

Glinsterende glimmertjes

'Als kind vond ik een eenvoudige kerstboom met kaarsjes, met van die knijpertjes, weet je nog, erg indrukwekkend. Een grote kerstboom met ontelbare lampjes en in verschillende kleuren glinsterende glimmertjes is meestal niet haalbaar in huis, dat wordt vaak te groot en te schreeuwerig, om over de benodigde ruimte maar te zwijgen. Daarom willen wij de mensen tonen dat het niet ingewikkeld en moeilijk hoeft te zijn een goede kerstsfeer op te roepen. Een slinger met lichtjes op een muur doet bijvoorbeeld al wonderen. We hebben natuurlijk al de nodige ervaring, opgedaan tijdens de jaarlijkse Mystery Gardens in Light in september, en we verwachten dat de Lichtjesavonden ook iets moois gaan worden.'
In de grote nieuwe entree is de horeca open. Wandelingen kunnen ook gecombineerd worden met bijvoorbeeld personeelsborrels of vergaderingen.

Openingstijden

De openingstijden van de Lichtjesavonden zijn: 14, 15, 16, 21, 22, 23, 28, 29, 30 december en 4, 5 en 6 januari. Om 17.00 uur worden alle lichtjes ontstoken en kan de wandeling beginnen. Om 21.00 uur gaan alle lampen en kaarsen weer uit. De entree is gratis.