Verdedigers Leones volgen geconcentreerd het spel verderop.
Verdedigers Leones volgen geconcentreerd het spel verderop. Foto: Eddie Pas

Top overwinning Leones

BENEDEN-LEEUWEN - In de uitwedstrijd bij Woezik, een van de titelkandidaten, heeft Leones een spectaculaire 0-3 overwinning behaald. Leones koppelde inzet en collectief aan de individuele klasse van de spelers en wist met name in de tweede helft met uitstekend spel de zeer verdiende overwinning binnen te halen.

Door Eddie Pas

In de eerste helft was Woezik de ploeg die het meeste balbezit had, maar dit leidde niet tot echte kansen, mede door het goed verdedigende spel van Leones. Na een wat gezapige eerste helft, met Woezik in balbezit en de beste kansen voor Leones, was het rust.

Openingstreffer

Aanvankelijk drukte Woezik in de tweede helft Leones weer terug, maar Leones kreeg steeds meer vat op het aanvallende spel. Dat leidde na een kwartier tot de 0-1. Vijf minuten na zijn openingstreffer schoot Stefan de Jong de 0-2 binnen. In blessuretijd schoof Bram Kooijmans, na een prachtige combinatie met Joshua Lopez Cuijten, de 0-3 binnen. Door deze spectaculaire overwinning heeft Leones Woezik achterhaald en staat nu op een gedeelde derde plek in de competitie.