EnergieVoorVier

BEUNINGEN - Windmolens en zonneparken kunnen niet gerealiseerd worden zonder inbreng van en deelname door de inwoners van de gemeente. Hiervoor staat energiecoöperatie EnergieVoorVier, die wil dat de inwoners van de gemeente mede-eigenaar worden van de beoogde windmolens (en zonneparken) en intensief betrokken zijn bij de ontwikkeling van een energieneutrale gemeente. De energiecoöperatie houdt daarom twee informatieavonden om dit nader toe te lichten. Op woensdag 21 november is er een bijeenkomst in de Zaak in Beuningen, en op donderdag 22 november in de Ouwe Deeg in Ewijk. Beide avonden starten om 19.30 uur. Graag aanmelden via info@energievoorvier.nl.

'Ons groene gezicht'

WIJCHEN - Voor inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) instellingen is er een campagne op touw gezet die wil ondersteunen en samenwerken aan duurzaam leven, wonen en werken: 'Ons groene gezicht. Samen duurzaam in Wijchen'. Het betreft een platform waarop iedereen zijn groene verhaal kan delen. Of het nu gaat om grote aanpassingen of kleine veranderingen. Iedereen in de gemeente Wijchen mag zijn groene gezicht laten zien. Kijk op www.onsgroenegezicht.nl voor meer informatie en de spelregels.

Schuldhulpverlening

DRUTEN - De gemeente Druten start met een nieuw project om jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar te bereiken die geen startkwalificatie, geen onderwijsinschrijving, geen werk en geen uitkering hebben. De pilot met de titel 'Jongeren buiten beeld in beeld' wordt uitgevoerd door stichting MeerVoormekaar en vindt plaats in het kader van de schuldhulpverlening. De focus in het project ligt dan ook op jongeren met financiële schulden. MeerVoormekaar krijgt de taak deze jongeren op te sporen, te bereiken via een persoonlijke aanpak en weer te activeren naar een opleiding en/of werk.