In het Drutens bosje werd een insectenhotel gebouwd.
In het Drutens bosje werd een insectenhotel gebouwd. Foto: Reinier Jansen

Bootcamp in het groen tijdens landelijke Natuurwerkdag

MAAS EN WAAL - Provinciale Landschapsbeheerorganisaties hielden afgelopen zaterdag 4 november voor de zeventiende keer de Natuurwerkdag. Elk jaar steken vrijwilligers op de eerste zaterdag van november de handen uit de mouwen. Dit gebeurt inmiddels op ruim 520 locaties door heel Nederland, waaronder het natuurgebied langs de Liendensewaard/Rijswaard in Batenburg en het Drutens Bosje.


De Liendensewaard/Rijswaard is een jong natuurgebied met veel plassen, gelegen in de uiterwaarden langs de Maas. Een vaste vrijwilligersgroep uit Batenburg en omgeving onderhoudt het gebied sinds vijf jaar, zodat de nodige openheid voor vogels behouden blijft. Van oktober tot maart is men hier om de week op zaterdag met een groep van ongeveer acht personen aan de slag.

Lekker buiten

'Het is leuk om hier mee bezig te zijn, omdat je lekker buiten in de natuur bent, meteen resultaat ziet en met een gezellige groep mensen je eigen omgeving weer mooi kan maken', aldus de vrijwilligers. Afgelopen zaterdag nam jong en oud deel aan de zogenoemde 'Bootcamp in de natuur'. Na het harde werken, was het tijd om gezamenlijk iets te eten en te drinken.

In Druten gingen vele vrijwilligers aan de slag in het Drutens Bosje. Door jong en oud werd gesnoeid, papier geprikt en zwerfvuil verzameld, en met pallets en takken werd zelfs een heus insectenhotel gebouwd. Voor drinken en eten was gezorgd, en na afloop van de werkzaamheden konden de jongste vrijwilligers zich nog even lekker uitleven in het klimtoestel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding