The Fortunate Sons
The Fortunate Sons Foto: Picasa

Ode aan Creedence Clearwater Revival

BENEDEN-LEEUWEN - Na het geweldige succes van het concert van Raiders of the Lost Rock presenteert café De Bever opnieuw een live band. Op zaterdag 17 november staan de muzikanten van The Fortunate Sons op het podium met hun spetterende 'Tribute to Creedence Clearwater Revival'.

Door Rinie van Haren


Proud Mary, Who 'll Stop The Rain, Bad Moon Rising, I put A Spell On You; dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 ongekende successen te boeken. The Fortunate Sons vonden dat het C.C.R. repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en hebben zich ontpopt als trefzekere vertolkers van hun helden. Met hun spetterende 'Tribute to Creedence Clearwater Revival' gaven de muzikanten in de afgelopen jaren wervelende shows in binnen- en buitenland.

Op zaterdag 17 november staan The Fortunate Sons op het podium van Café De Bever. En dat is best bijzonder, aangezien ze doorgaans vooral te zien zijn op grotere podia en in grotere zalen. Juist die intiemere locatie van het Leeuwense café maken het bijwonen van dit spraakmakende live concert tot een sfeervolle belevenis. De muzikanten weten als geen ander de sfeer en het gevoel van de jaren '60 en '70 tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van C.C.R. frontman John Fogerty. Met de weergaloos swingende ritmesectie van Marco Oonincx op bas en Ipo van Drooge wordt het geheel tot een dampend feest. Aanvang 21.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per persoon, verkrijgbaar bij Café De Bever.