Lampionnentocht editie 2017.
Lampionnentocht editie 2017. Foto: Oranjecomité Dreumel

Met de lampionnen door het dorp

MAAS EN WAAL - Traditiegetrouw worden er rondom Sint Maarten lampionnenoptochten gehouden. Ook in Maas en Waal trekken kinderen komend weekend met verlichte lampionnen door de straten.


In Ewijk is zaterdag 10 november tussen 18.00 en 20.00 uur de Sint Maarten lampiontocht. Tijdens de tocht door Ewijk mogen kinderen aanbellen bij de huizen die op hun route staan aangegeven. Deelname is gratis.

Aanmelden voor de lampionoptocht kan tot woensdag 7 november 18.00 uur en alléén via de website lampionoptochtewijk.jimdo.com. Wie wil meehelpen met de organisatie kan zich aanmelden via sintmaartenewijk@gmail.com.

Maasbommel

Voor de kinderen van Maasbommel en omstreken is er een lampionnenoptocht op vrijdag 9 november. De optocht start om 19.00 uur bij dorpshuis De Hanze. Na afloop kunnen de deelnemers hier nog wat lekkers drinken en wordt bekendgemaakt wie de mooiste lampion heeft.

Beneden-Leeuwen

In Beneden-Leeuwen is de lampionnenoptocht eveneens op vrijdag 9 november. Na de optocht door het dorp is er in De Rosmolen 'Kids 4 Lauwe', met een lekkere traktatie en een prijs voor de mooiste lampionnen. Opstellen vanaf 18.15 uur bij zorgcentrum St. Elisabeth.